L

Somfy okosotthon 

Élje mindennapjait kényelemben és biztonságban saját, előre beállított forgatókönyve szerint


Hogyan indult a mai napja? Idegesen, kapkodva és a villany is égve maradt?

Az események befolyásolhatatlansága rengeteg fölösleges energiájába, idejébe és pénzébe kerül. A Somfy termékeivel automatizálhatja a hétköznapi teendőket otthonában, és elmondhatja, hogy Önöknél mindig kellemes a hőmérséklet és nem pazarolják az energiát sem.

Mit is jelent ez a gyakorlatban?

Otthona külső árnyékolói a külső környezet változásaira, az időjárás alakulására reagálva működtetik otthonát. A kánikulában leereszkednek, ezzel is gátolva a napsugarak belső térbe jutását. A redőnyöket nem Önnek kell egyenként felhúznia.

A fűtés, világítás lekapcsol akkor, amikor Ön igényli. A bejárati ajtó zárja pedig magától záródik.

Jelenlét-szimuláció segítségével a szomszédjai sem tudhatnak róla, hogy nyaralni mentek. Sötétedés után a világítás pedig időközönként be-, és kikapcsol. Mintha mindig lenne otthon valaki.

Mindenről tudni fog, ami otthonában történik. Távolról pedig akár mobiltelefonjával is irányíthatja az eseményeket.

Egyedülálló kapcsolat saját otthonával - a jövő az intelligens otthonoké Legnagyobb előnyök

BIZTONSÁG

 A Somfy termékek nemcsak kényelmet és biztonságot, de egy új életérzést is kínálnak.  Nyaralás közben bármikor ellenőrizheti, hogy otthonában minden rendben van-e.  Mindenről tudni fog, ami otthonában történik. "Biztonsági őrként" működnek.

IDŐ -, ÉS ENERGIASPÓROLÁS

 Az automatizált folyamatokkal csökkentheti otthona belhőmérsékletét.  Nincs többé égve maradt villany, bekapcsolva maradt fűtés. Forgatókönyv szerint zajlanak a mindennapjai.

KÉNYELEM ÉS BEFEKTETÉS

 Távoli vezérléssel, akár mobiltelefonjával is irányíthatja az eseményeket.  Egyetlen gombnyomással kiválthatja a monoton és fárasztó tevékenységeket otthonában.  Egyszerűen kezelhető és telepíthető, felhasználóbarát rendszerekről van szó. Vezetékes, rádiós és io-homecontrollal is vezérelhetőek.  A Somfy termékek növelik az ingatlana értékét valamint a biztonságát.

MEGTAKARÍTOTT PÉNZ

 Komoly összegeket spórolnak Önnek. Mivel a külső környezet változásaira, az időjárás alakulására reagálva működtethetőek; az automatizált redőnyök ill. zsaluziák fűtési energiát takarítanak meg, javítva a szigetelésen. Nyári hónapokban pedig a belhőmérséklet csökkentését eredményezik, mely a hűtési költségekből is lefarag.


Mi az io-homecontrol? Egy olyan kommunikációs protokoll, amelynek kifejlesztésében a Somfy úttörőként vett részt. Az io egy globális és interoperábilis, azaz más gyártók termékeivel is együttműködő otthonautomatizálási rendszer.


Somfyval elérhető Árnyékolásvezérlés Világításvezérlés Teraszárnyékolás Energiamegtakarítás (pl. fűtésvezérlés, energiafogyasztás mérés, hőmérséklet érzékelő) Biztonság (pl.: mozgásérzékelő, riasztó, kamerák)